Opis produktuOmułek zielonowargowy to liofilizowana nowozelandzka małża zielona standaryzowana na 3% glikozaminoglikanów. Za właściwości omułka w dużej mierze odpowiadają zawarte w nim glikozaminoglikany, które należą do polisacharydów. Są to cząsteczki węglowodanów złożone z długich łańcuchów mniejszych monosacharydów (cukrów prostych), połączonych wiązaniami glikozydowymi. Glikozaminoglikany stanowią elementy strukturalne organizmów żywych i pełnią rolę związków biologicznie aktywnych, odpowiedzialnych za rozmaite reakcje.
Zalecane spożycieDorośli: 3 kapsułki raz dziennie.
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji.
StosowanieKapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.
Składliofilizowana nowozelandzka małża zielona (Perna Canaliculus) (mięczaki) standaryzowana na zawartość min. 3% glikozaminoglikanów
| Składniki aktywne |
1 kapsułka |
3 kapsułki |
| Liofilizowana nowozelandzka małża zielona |
380 mg |
1140 mg |
| - w tym glikozaminoglikany (3%) |
11.4 mg |
34.2 mg |
PrzeciwwskazaniaNiewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.
OstrzeżeniaOsoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Podmiot odpowiedzialnyYANGO Sp. z o.o.
ul. Granitowa 3/14
02-681 Warszawa
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety ani zdrowego trybu życia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji produktu do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przed zastosowaniem produktu sugerujemy zapoznanie się z dokładnymi informacjami podanymi na opakowaniu lub załączonej ulotce.